Termékek Menü
   

3D Falpanel buborék

3D Falpanel buborék Katt rá a felnagyításhoz
Ár:
6.500 Ft (5.118 Ft + ÁFA)
Egységár: 6.500 Ft/nm
Cikkszám: wal002
Átlagos értékelés: Nem értékelt

3D falpanel ára és használati útmutatója

További képek
Leírás és Paraméterek

A 3D falpanel ára négyzetméterben értendő

1 csomag 4 db 50x50 cm falpanel

1 csomag súlya 1,25kg

 

1. LÉPÉS: A 3D lapok felrakásához szükséges anyagok és eszközök

- nedves rongy és víz
- tapétavágó kés
- 350-es csiszolópapír
- szintező és ceruza a jelöléshez
- fém vonalzó és vízszintmérő
- alapozó
- ragasztó / tömítő a szereléshez
(MS-Polimer alapú ragasztók: pl. Soudal Fix All HT, Mester Szuper Mindent Ragasztó, Tytan Fix&Seal)

2. LÉPÉS: Kezdeti felület-előkészítés

A 3 dimenziós falburkoló termékeket lehetőleg viszonylag sima síkfelületre rakjuk fel. A felület legyen tiszta, száraz, por- és törmelékmentes. Ki kell javítani minden nagyobb lyukat, repedést vagy súlyosabb károkat, amelyek zavarhatják a felrakást. Fényes vakolt vagy festett falfelület esetén durvára kell csiszolni a felületet a ragasztáshoz.

3.LÉPÉS: 3D falpanelek előkészítése

A 3D decor paneleket javasolt 48 óráig abban a környezetben tárolni, ahová felrakásra kerülnek, amiatt, hogy felvegyék szobahőmérsékletet. Ragasztás előtt javasolt ellenőrizni a paneleket, hogy az élek és az oldalak nem igényelnek-e vágást. Minderre gondosan ügyelnek a gyártás során, de néhány régebbi állományban még mindig lehet találkozni kisebb hiányossággal, ezért ajánlott az előzetes átvizsgálás.

Első lépésként a 3 dimenzós paneleket csomagoljuk ki és hagyjuk a terméket 48 óráig a felrakás helyszínén akklimatizálódni. A zárt csomagolás és a szállítás miatt a páratartalom bizonyosan eltérő értékei miatt szükséges a paneleket a felrakást megelőzően a kivitelezés helyén kicsomagolt állapotban „pihentetni”. Ragasztás előtt ellenőrizze, hogy a panelek hibátlanok, nincs rajtuk semmilyen gyártási hiba, meghajlás. Ha úgy látja, hogy a panel egy kissé meghajolt, óvatosan vissza kell hajlítani, hogy egyenes legyen, mert csak a sima burkoló lapok tapadnak megfelelően a falhoz. Kiemelt figyelmet szenteljen a széleknek és biztosítsa, hogy azok közel 100%-os lapos, sima felületűek legyenek.

4. LÉPÉS: A 3D dekoratív burkolólapok felrakása

Gondoljuk át alaposan és döntsük el, hogy hová kerüljenek a falpanelek pl. faltól falig; egy kisebb területen; csak egy csíkban; stb. A döntésben segíthet, ha a falpaneleket a padlóra fekteti, vagy rácsot rajzol fel a falra. A panelek vághatóak, festhetőek, tetszés szerint variálhatóak – a végeredmény csak a fantáziánkon múlik.

Amennyiben a felrakás tervezett helyén konnektor vagy villanykapcsoló található, két lehetőségünk van, amelyet ajánlott villanyszerelővel elvégeztetni:
- a szerelvényeket biztonsági lemezekkel le lehet, így elrejthető a falpanelek alatt
- a paneleket megfelelő méretre vágva és a széleket lefedve kialakítható a szerelvények helye.


A panelek elhelyezése a falon 
Ha a WallArt 3D falpaneleket alapozzuk felrakás előtt, legyen az első és a hátsó oldala is alapozva. Ha csak az egyik oldalát kenjük át az alapozóval, a termék felszívja a nedvességet az alapozóból és száradás után elkezdhet deformálódni. Az előre alapozás megvédi a terméket a felrakásnál, de a kétszeri alapozás hosszabb időt vehet igénybe, hiszen a száradási időt ki kell várnunk a felragasztás előtt. Ha a panel már fel van ragasztva a falra, természetesen csak az egyik oldalát tudjuk alapozni.

Ragasztási módszertől függetlenül a 3D decor paneleketet ugyanúgy kell felhelyezni a falra. Az első paneleket kiemelt figyelemmel kell elhelyezni! Használjon vízmértéket a megfelelő beállításhoz, és a falegyenességet és egyéb akadályokat vegye figyelembe előre, mert a látszólag egyenes fal is lehet egyenetlen. Az első paneleket a legegyenesebben kell elhelyezni, a további burkolólapokat minél közelebb kell felrakni, hogy minimálisra csökkentse a réseket.

A faltól falig telepítésnél, ha lehetséges, keresztbe haladjunk a falon, felülről lefelé a sarokból, hogy minimálisra csökkentsük az esetleges vágásokat, és hogy a vágás ne feltűnő területekre essen. Ha a munkát középről kezdjük, szem előtt a kell tartani, hogy a felső és az alsó két szélén vágni kell majd a paneleket.

- Válaszható felrakási módszer: 1: folyamatos, összefüggő felület, fuga nélkül
A legelterjedtebb felrakási mód a WallArt 3D lapok folyamatos, összefüggő elhelyezése a kívánt falfelületen. A paneleket célszerű a felhelyezés előtt egy rétegben lealapozni a kívánt színre. A száradást követően vigyük fel az ajánlott ragasztót a panel hátuljára, majd szorosan helyezzük egymás mellé a 3D lapokat. Ügyeljünk, hogy minél kevesebb hézaggal dolgozzunk, mert ha a panelek tökéletesen illeszkednek, akkor a fugázás, hézagkitöltés is kevesebb és könnyebb munka lesz.
A felhelyezést követően a felesleges ragasztót egy nedves ronggyal távolítsuk el (a rongy ne legyen durva, ne eressze a színét). Kerüljük a túlzott törölgetést, mert ha a rongy túl nedves, akkor kárt okozhat a panel felületén (pl. kioldja a cellulózt) – ez főként a még festetlen 3 dimenziós lapoknál lehet gond.

- Választható felrakási módszer 2: csempeszerűen, fugázó kereszttel
A 3d falpaneleket a csempékhez, járólapokhoz hasonlóan moduláris formában is elhelyezhetjük, úgy hogy a panelek nem érintkeznek közvetlenül egymással, azaz közöttük egyenletes távolságot hagyunk. Az egyenletes különbséget a hidegburkolásnál használt csempe fugázó kereszttel is kialakíthatjuk. A felrakás előtt fesse le a 3D falburkoló lapokat egy rétegben, száradás után egyszerűen ragassza a falhoz és vezetőnek használja a kerámia keresztet. A ragasztó száradását követően távolítsa el a fugakereszteket, majd fesse át a paneleket és a falat a kívánt színre.

TIPP: Érdekes, egyedülálló hatást érhetünk el, ha a falat előre egy másik, eltérő színnel festjük le mint a paneleket. Ilyen esetben a paneleket 2 rétegben készre fessük, mert az eltérő falszín miatt a ragasztást követően a burkolólapok festésére már nincs mód.


A panelek vágása 
A 3D falburkolólap által megvalósított designt tervezze gondosan, a minél dekoratívabb eredmény érdekében, mert „Tervezni kétszer is lehet, de vágni csak egyszer!”. A legtöbb felrakásnál valószínű, hogy szükség lesz a panelek vágására. A vágáshoz használhatunk tapétavágó kést. A természetes anyagú 3D falburkoló lapok vágása során több lépésben haladjunk a panelen, oly módon, hogy a vágás minden alkalommal mélyebb legyen – ez segíthet, hogy minél egyenesebb vágott élet kapjunk. A 3D falpanel vágott éleinek lecsiszolásához 350-es csiszolópapír javasolt.


Hézagok megszüntetése, réskitöltés
A réskitöltés a felrakás legfontosabb része. Több elemből álló termék esetén elkerülhetetlen a hézagok kialakulása pl. a  3D fallapok találkozásánál, a belső és külső sarkoknál, a vágásoknál. A hézagolást az alapozás után és a befejező festést megelőzően kell elvégeznünk. A réskitöltés előtt győződjünk meg arról, hogy megfelelő-e a panelek ragasztása, mert a panel esetleges elmozdulása repedést okozhat.

A hézagkitöltő anyagot kis mennyiségekben alkalmazza, mert a túl sok meglátszik a panel felületén, ha nem tudja megfelelően eltávolítani. Az illesztések szépen legyenek eldolgozva, felesleges hézagkitöltő ragasztó ne maradjon a panel felületén. A felesleges anyag eltávolításához használjon nedves rongyot, vagy szivacsot. Ha a tömítő egy-két helyen kimosódik, alapozás után visszapótolható. A hiányos helyekre vigyen fel egy vékony csík hézagkitöltőt és simítsa el ujjával, törölje le a felesleget és ismételje a műveletet a szükséges helyeken. Törekedjen arra, hogy minél kevesebb javítást végezzen egy adott területen. A  3d biopaneleket csak a szükséges mértékben törölgesse, mert a túlzott törölgetés a panel felületén foltot hagyhat, vagy kidörzsölheti a felületet.

Egyszerre maximum egy panel méretnyi (50cm) csíkon javasolt dolgozni.


Alapozás és végső csiszolás 
A ragasztás, tömítés után első rétegként alkalmazhatunk vizes bázisú alapozót. Az alapozó festék száradását követően ajánlott az egész felületet egy finom csiszolóval átcsiszolni (használjon 350-es vagy finomabb csiszolópapírt). Ez segít abban, hogy festés előtt eltávolítsuk az esetleges törmeléket-piszkot, amely a panelen maradhatott felrakás során, ezáltal a felület sima lesz. Ha szükséges, alkalmazza a hézagkitöltőt újra, természetesen a felesleg letörlésével. A jó eredmény érdekében minden részletre figyeljen!

5. LÉPÉS: Festés

A  3D panelekkészen állnak a festésre. Ha gondosan követte az előkészítési és felrakási utasításokat, akkor a 3D falpanelek készen állnak, hogy olyan színre fesse, amilyenre vágyik! Vizes bázisú festéket használjon! A festéshez használhat ecsetet, festőhengert, festékszórót (fuga nélküli felrakás esetén a festékszóróval érhetjük el a legszebb hatást). A kiválasztott festékkel kapcsolatban kövesse a festékgyártó használati utasításait (hígítás, kiadósság, réteghasználat).

Száradás után élvezhetjük a látványos, 3 dimenziós hatású falburkolatot!

A 3D falpanelek kiválóan alkalmasak belső tereink, lakások, üzletek, irodák, kirakatok dekorálására, melyet elsősorban az oldalfalakra használhatunk. A falpanel áraink nagyon kedvezőek, így nem nagy költséggel egy látványos és nagyon dekoratív megoldást biztosít. A WallArt termékek környezetbarát anyagból készülnek. A falpaneleket ragasztással rögzíthetjük a falra, majd tetszőleges színre festhető. A dekor falpanelek helyettesíthetik a megszokott festett falakat, vagy akár a tapétát is. Az 50 x50 cm panel mérettel könnyen kiszámolható az adott falfelületre szükséges mennyiség. A falpanelek felület kemény, így a fizikai behatásoknak ellenáll!

 

3D falpanel
- Alapanyag: cukornád rost (100% természetes alapanyag)
- Rögzítés: MS-Polimer ragasztó (Soudal Fix All High Tack, Mester Szuper Mindent Ragasztó, Tytan Fix&Seal)
- Glettelés, javítás: a fenti ragasztóval
- Festés: vízbázisú beltéri falfestékek, lazúrok

Lakberendezők, belsőépítészek, tervezők ezeknek a falpaneleknek a segítségével teljesen új hatásokat érhetnek el a belsőépítészetben, tereink, környezetünk dekorálásában. Ez az Európában is új termék a hazai piacon  bevezető terméknek számít! Legyen Ön az első, aki eldicsekszik egy ilyen megoldással az otthonában!  A dekorpanelek alkalmasak üzletek, irodák, kirakatok, válaszfalak, lakások, szállodák, közösségi terek dekorálására. Általában nem a teljes helyiséget, hanem egy meghatározott falrészt szoktak a 3d panelekkel kiemelni.

 

A panelek teljesen környezetbarát alapanyagból készülnek. Szinte hihetetlen, de ez nem más mint a cukornád. A cukornád szárát összeaprítják, préselik, majd
kivonják a nedvesség tartalmát. Az így nyert 100% biológiailag lebontható anyagból gyártják a 3D falpaneleket. A kész dekorpanel egy kemény, jól festhető anyag.

 Szállítási határidő 2 hét.

FELRAKÁSRÓL: A panelek ragasztással rögzíthetőek a kívánt felületre. Az adott felület sima, pormentes és száraz legyen. Felragaszthatjuk sima glettelt falra, vagy gipszkartonra. A ragasztáshoz használjuk díszléc, stukkó ragasztót (pl. Mester, Soudal, Tytan ). A panelek felrakásánál használjunk vízmértéket, ha szükséges jelöljük be ceruzával a panelek helyét. Kenjük be ragasztóval a panel hátoldalát és helyezzük óvatosan az adott területre és nyomjuk a falhoz. A falat külön nem kell bekennünk. Lehetőség szerint haladjunk fentről lefelé sorban. A panelek közötti hézagok eltüntetéséhez, gletteléséhez szintén a rugalmas, de mégis száradás után jól csiszolható díszléc ragasztót használjunk. A tökéletes száradás miatt érdemes 24 órát várnunk a festés előtt. Ez elsősorban egyenetlen falaknál előnyös. Ha szükséges, akkor egy javító gletteléssel dolgozzuk el az esetleges hézagokat, repedéseket. Száradást követően a 3d falpanelek a kívánt színre festhetőek vizes bázisú festékkel. A festék felhordása történhet szórással, hengerrel, vagy ecsettel. A panelek nagyon jó szívóhatással rendelkeznek, ezért könnyű a festésük, de 2 réteg ajánlott a tökéletes hatás eléréséért.

Vélemények
Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét


Megjegyzés: A HTML-kód használata nem engedélyezett!
Értékelés: Rossz Kitűnő

Termék címkék: 3D falpanel
Segíthetünk?

info@multipraktika.hu

+36 52 509-235

Ingyen szállítás 20 ezer Ft. fölötti rendelés esetén